Xena

Xena

Xena (s. 24.7.2006) on karvakatraamme kruunaamaton kuningatar, joka myös käyttäytyy arvonsa mukaan. Ensi kesänä vietetäänkin sitten jo 9 v. synttäreitä!

Rodultaan Xena on mysteeri, ei maatianen, muttei puhdas rotukissakaan. Alkuperässä olisi ilmeisesti jonkin verran norjalaista metsäkissaa ja villi veikkaus on, että löytyy myös siamilaista.

Xenalla on keltaiset silmät ja mustanruskea (puoli)pitkäkarvainen turkki, joka vaihtuu keväisin ja syksyisin rajummalla kaavalla. Talvella Xena on erittäin runsasturkkinen pohjavilloineen ja päällikarvoineen, kesäksi tiputtaa (onneksi) osan pois. Yllä oleva kuva on otettu heinäkuussa 2013, eli kesäturkissa.

Xena on pääosin sisäkissa, se ulkoilee halutessaan takapihalla valjaissa ja 5m flexissä. Kesäisin se rakastaa loikoilla terassillamme tai takapihamme nurmikolla auringossa. Vaikka se pääsee valjaista halutessaan irti, se ei ole koskaan karannut, vaan aina kiltisti odottanut oven takana, että Hänen Ylhäisyytensä päästetään sisään, osaa siis arvostaa sapuskaa, hiekkalaatikkoa ja omaa löhöilypaikkaa lampaantaljan päällä.

Xena on mamman mussukka, se ei välitä juuri muista ihmisistä, ja vieraita se ei arvosta ollenkaan. Se päättää itse koska haluaa ja saa huomiota, ja pysyttelee paljon omissa oloissaan. Viime aikoina siitä on tullut ihan kamala syöppö, jatkuvasti  tuntuu istuskelevan ruokapaikalla odottavan näköisenä, vaikka muroja sillä on aina, mutta Xenan mielestä märkäruokaa pitää saada silloin kun sitä tekee mieli.

Koirista ei niin välitä, eikä lapsista, vähän sellainen sisäänpäinkääntynyt yrmy – vaikka oikeasti on maailman kiltein ja hellin kissa mitä tiedän. Mamman ja Xenan kahdenkeskiset hetket on ihan kultaa. <3

 

***

(Päivitetty 9.3.2015)

Vastaa