Potilastietopyyntöjä, kynsiä ja kyykkyjä

Tänään tein jotain, mikä on antanut odotuttaa itseään jo viimeiset 10 vuotta. Täytin kasan potilastietopyyntölomakkeita. Tuntuu käsittämättömältä, että jokaisen HUS:n sairaalan potilastiedot pitää pyytää erikseen omista arkistoistaan. Eli nyt eteisessä odottaa 7 kirjekuorta postikustin matkaan vietäväksi. Parin sairaalan tiedot täytyy vielä pyytää, kunhan saan selville mistä ne pyydetään.

Jännityksellä jään odottamaan milloin ja mitä tietoja postikusti kuljettaa takaisinpäin.

***

Mulle on kehittynyt joku kynsifetissi. 😀 Nuorena mun kynnet ei kasvaneet juuri yhtään, ja pureskelin kynsiä. Aikuisena lopetin pureskelun, mutta kasvu oli yhtä hidasta kuin ennenkin. Ja mulla on niin heikko kynsilaatu – ohut ja taipuileva että ennen pitkää kynnet katkeilee ja sitten ärsyttää. Käytin välillä tekokynsiä, ihan niitä kaupasta saatavia, mutten mitään älyttömän pitkiä ja ihmeellisiä, ihan simppeleitä.

Jotenkin se, että on kynnet, tekee olosta naisellisemman. Kuulostaa typerältä mutta niin se vain on. Muuten olen kyllä niin anti-naisellinen kuin olla voi, istun kotona pieruverkkareissa, en meikkaa tai käytä hiusten/ripsienpidennyksiä jne.

Yksi lempparituotteistani on Sally Hansenin Nailgrowth Miracle.

Kuva lainattu täältä

Kuva lainattu täältä

Sen avulla sain ensimmäistä kertaa kynnet kasvamaan.  Siitä on jo vuosia kun löysin tuon tuotteen, tosin silloin se oli kynsilakkaa. Sitä möivät Anttila ja Sokos ja hinta oli jotain kuudentoista euron luokkaa. Yhtäkkiä sitä ei enää saanutkaan mistään. Oli poistunut valikoimasta, ja mä olin ihan epätoivon partaalla!

Onneksi apuun tuli eBay! Varauksella tilasin sieltä, tällä kertaa tuota seerumia, ja perille tuli. Sama pullo edelleen käytössä, on ollut aikoja kun en ole muistanut sitä ollenkaan. Ja hinta ei päätä huimannut, oisko ollut postareineen kympin tai alle.

Viime kesänä mun kynnet alkoi yhtäkkiä kasvaa. Mietin, että mitä ihmettä tämä nyt on, kunnes tajusin syöneeni paljon porkkanoita! 😀 Siitä lähtien mulla on ollut enemmän tai vähemmän sellaiset kynnet kuin haluaisin. Mutta ilman lakkaa en selviä, haperot nämä on vieläkin.

Haperoisuuteen ostin avuksi Kiss Diamond Hard -lakkaa.

Kuva lainattu täältä

Kuva lainattu täältä

Väittäisin tuon auttaneen jonkin verran. Seuraavaksi aion kyllä kokeilla jotain Sally Hansenin vahvistavista tuotteista.

Aikoinaan kun tuota Nailgrowth Miraclea ei enää Suomesta saanut, ostin paikallisesta marketista Eveline Cosmetics Maximum Nail Growth -lakkaa.

Eveline

Kuva lainattu täältä

Sekin jäänyt jonnekin laatikon pohjalle, kunnes viime viikolla  löysin sen ja lakkasin sillä kynnet. Ei mitään ongelmia. Jossain vaiheessa poistin lakat kynsistä, ja uudet lakat päälle (ensin Diamond Hardia ja sitten Evelineä). Äkkiä alkoi sattumaan oikean käden pikkurilliin ja nimettömään kynsien reunoilta. Ajattelin, että ehkä mulla on joku haava tullut kynsiä viilatessani ja odottelin että kipu lakkaa. No, se vaan yltyi joten ei muuta kuin kynsilakanpoistoainetta kehiin ja lakat veks.

Eilen koitin uudestaan, tällä kertaa kipu tuli molempien käsien pikkurilleihin. Tas odottelin, mutta kipu alkoi käydä sietämättömäksi, joten lakat veks. En ymmärrä miksi yhtäkkiä tulee tuollainen reaktio kun aiemmin ei ole ollut mitään.

No, tänään lakkasin pelkällä Diamond Hardilla, eikä särkyä ilmennyt, vika siis minun ja Evelinen lakan yhteensopivuudessa. Harmittaa, koska tuo antoi pikkasen väriä ja oli kivan näköistä.

***

Otin osaa kuun alussa alkaneeseen kyykkyhaasteeseen. Kyykkäsin vajaan viikon joka päivä ohjelman mukaan. Sitten iski vatsakivut.

Jätin päivän välistä. Ei helpottanut, joten jätin seuraavankin…ja sitä seuraavan ja sitä seuraavan. Lopulta kun vatsan kanssa alettiin taas tulla juttuun, oli koko kyykkyhaaste ehtinyt jo lähes unohtua, eikä enää huvittanut ollenkaan.

Mä kyllä sanoinkin kaverille, että en takuulla kestä viikkoakaan ja niinhän siinä kävi. 😀

Mutta ärsyttää oma saamattomuus. Jos ei olisi tullut noita vatsaongelmia, olisin kyllä jatkanut..mutta kun hyvä putki meni poikki moneksi päivää kipujen takia, ei vaan enää kiinnostanut. Olen kyllä mietiskellyt, jos aloittaisi haasteen alusta ensi kuussa, mutta jää nähtäväksi.

2 comments

  1. Minna says:

    Uusi kuukausi, uudet kujeet. Se ekat viikko oli pahin, varsinkin kun mitkään alku- tai loppuvenyttelyt ei kuuluneet kuvioon. Venyttely edes kyykyttelyn lopuksi auttaa kummasti! Pystyy kävelemään ilman reisien kiristystä. 😀 Ei muuta kuin uusi alku vaan!

Vastaa