Pipoa pukkaa

Syksyn tullen kesälomaansa viettänyt käsityökärpänen palasi sapatiltaan.

Nyt kun on tätä pakolaiskeskustelua puolin ja toisin, päätin tunkea sormet korviin, lallattaa ja neuloa jotain. Miksei samalla vaikka niille pakolaisille. Sukkia piti ensin, mutta lopulta päädyin pipoon. Pipon voin ehkä jopa saada valmiiksi tänä vuonna.

Poikkeuksellisesti tein mallitilkun, vieläpä kaksilla eri puikoilla. Tuli todettua että minun tiukka käsialani, todella on tiukka. Langan vyötteessä mainittu 18 silmukkaa / 10cm muuntui minun käsissäni 25:ksi silmukaksi / 10 cm. Soveltamista ja sumplimista. Mitään valmista ohjetta en löytänyt mikä olisi sopinut, joten käänsin ja väänsin ja lopulta toissailtana sain aikaan alun.

Peräti 2 cm resoria neulottuna, kun koitin luomusta omaan päähäni. Sopiva. Rohkaistuneena neuloin lisää. 2 cm lisää ja vaihdoin sileään neuleeseen. Nyt pipolla on korkeutta liki 9cm ja hyvältä vaikuttaa. Kavennusten kanssa pitää vähän arvailla, koska ne aloittaa, mutta päätin että teen mieluummin sellaisen reilun myssyn kuin päästä karkaavan liian matalan pipon. 🙂 Ehkä tästä vielä jotain tulee…

Vastaa